Ett samarbete för ökad tillgänglighet och effektivitet är nu inlett.
Kuusakoski Recycling har outsourcat sin växel till YouCall.

– Det är imponerande att Kuusakoski Recycling återvinner 90 % av sitt insamlade material, i vissa fall mer. Vi är stolta över att få vara en del av deras viktiga arbete för miljön och att kunna erbjuda deras kunder och samarbetspartners en ökad tillgänglighet, berättar YouCalls VD, Anneli Olovsson.

Kuusakoski Recycling är en ledande leverantör av industriella återvinningstjänster och den kompletta återvinnaren i norr. De tar emot, bearbetar och återvinner material, såsom metaller, bygg- och industriavfall och mycket mycket mer från både privatpersoner, organisationer och företag. Material som sedan levereras vidare för att kunna användas igen. Deras globala logistiknätverk förbinder anläggningar i Ryssland, Norden, Baltikum, Polen och Storbritannien med kunder och leverantörer i USA, Kina och Taiwan.

– Vi kommer nu att kunna avlasta de medarbetare som tagit hand om vår växel fram till idag. Äntligen kan vi fokusera på vår kärnverksamhet och renodla vad vi lägger vår arbetstid på. För oss är YouCall ett tryggt val eftersom de erbjuder den kvalitet, service och noggrannhet som vi inom Kuusakoski eftersträvar hos våra samarbetspartners. Det känns också helt rätt att rusta sig när det kommer till vår tillgänglighet, något som vi ser att kunder och samarbetspartners kommer att ställa högre krav på i framtiden, menar Olov Boman, VD på Kuusakoski Recycling.

YouCall Sverige AB ägs till 70 % av SOS Alarm och 30 % av Piteå Näringsfastigheter och är ett samhällsnyttigt Contact Center med främst telefonbaserade tjänster och kunduppdrag inom växel, kundtjänst, support, felanmälan, gåvoservice, kris och jourtjänster, dygnet runt.​

YouCall ansvarar även för driften av Sveriges nationella informationsnummer 113 13.