Trygghet och ansvar är vårt DNA

På YouCall finns inget som heter telefonist, kontorstid och knappsvar. Istället satsar vi på positiva, mångsidiga, tillgängliga och kompetenta medarbetare som älskar att hjälpa andra. Oavsett tid på dygnet och vilken fråga dina kunder än ställer så finns vi redo med ett förstklassigt bemötande.

Vi är mer än bara ett Contact Center – vi är en central del i våra kunders tillväxtresor.

Vårt uppdrag

YouCall är ett dotterbolag åt SOS Alarm.
Vi hanterar bland annat Sveriges informationsnummer 113 13 som är viktig del i samhället. Som ett av Sveriges ledande Contact Center arbetar vi på uppdrag av bland annat myndigheter, små och stora företag samt gåvoorganisationer. Vi erbjuder främst telefonbaserade tjänster till kunder i hela Sverige.

Uppdragen kan vara allt ifrån svarstjänster till avancerade IT-supportuppdrag med tillgänglighet dygnet runt.

En flexibel organisation

Att leverera högklassig service till våra kunder, dygnet runt, året om, förutsätter effektiva lösningar. På YouCall innebär det att vi har en stabil kompetensförsörjning med stor flexibilitet. Vi anpassar och utvecklar våra medarbetare och våra tjänster för att möta kundernas, samhällets och omvärldens behov och förändringar. 

Sedan 2013 hanterar vi det nationella informationsnumret 113 13 dit människor kan vända sig med frågor och information om större kriser. När coronaviruset bröt ut på allvar i Sverige i mars 2020 växte vi snabbt och lät ett 40-tal av våra medarbetare bli specialister på frågor rörande covid-19.

Vår historia

YouCall Sverige AB bildades 1996, då SOS Alarm gick in som majoritetsägare tillsammans med det helägda kommunala bolaget Piteå Näringsfastigheter. Fröet till YouCall föddes däremot redan på 80-talet, då med kunder främst i Norrbotten. I och med nya ägare 1996 breddades vårt uppdrag och vi antog en ny nationell strategi.

I dag består YouCall av cirka 80 medarbetare som sitter på vårt huvudkontor på Furunäsets Företagsby i Piteå. Engagemang, trygghet och transparens är vad som driver oss framåt. 

Våra ägare

Vår ägare SOS Alarm har en central roll i samhällets krisberedskap.

Med SOS som ägare i ryggen har YouCalls verksamhet en mycket stabil grund att stå på. Tillsammans är vi viktiga samhällsaktörer som förstår värdet av snabb och korrekt information.

Bild över Furunäsets företagsby och vår arbetsplats