Operation Smile väljer YouCall som samarbetspartner

Operation Smile är en politiskt och religiöst obunden medicinsk hjälporganisation som utför säkra, kostnadsfria operationer på barn och vuxna med läpp-, käk- och gomspalt. De arbetar i 40 länder och är helt beroende av medicinska volontärer; plastikkirurger, narkosläkare och annan vårdpersonal från över 60 länder.

YouCall kommer via inkommande samtal att hjälpa alla de som kontaktar Operation Smile och vill skänka en gåva, minnesgåva eller bli månadsgivare.

Nathalie, Ted och Karolina, Operation Smile, Annelie, YouCallNathalie, Ted och Karolina från Operation Smile tillsammans med Annelie, YouCall
Foto: Victoria Sandström

– Det här samarbetet gör mig stolt. Det känns extra bra i hjärtat att vi får bidra till en trygg och säker insamling till Operation Smiles viktiga arbete. Känns fint att vi får hjälpa dem att hjälpa och göra dem ännu mer tillgängliga för givarna, säger Anneli Olovsson, VD på YouCall.

Tack vare ekonomiska bidrag från givare världen över kan Operation Smile hjälpa fler. De har sedan starten 1982 utfört cirka 330 000 kostnadsfria operationer på barn, ungdomar och unga vuxna med läpp-, käk- eller gomspalt (LKG), eller andra ansiktsmissbildningar. Dessutom utbildar man lokal vårdpersonal för att stärka hälso- och sjukvårdssystem i de länder där behoven är som störst.