SOS Alarm förvärvar YouCall

Maria Kohrsand & Anneli OlovssonFrån vänster: Maria Khorsand, VD SOS Alarm. Anneli Olovsson, VD YouCall Sverige AB.
Foto: Emil Persson, YouCall Sverige AB

SOS Alarm förvärvar hela dotterbolaget YouCall

Youcall ägdes tidigare av SOS Alarm till 70 procent och av Piteå kommun genom Piteå Näringsfastigheter AB till 30 procent.

Från och med 1 mars 2022 är YouCall numera ett helägt dotterbolag av SOS Alarm, i och med detta har SOS Alarms VD, Maria Khorsand, varit på besök i Piteå för att träffa YouCall.

– Vi är mycket måna om att fortsätta bidra till sysselsättningen i Piteå och dess omnejd. Vi vill investera och utveckla bolaget ytterligare vilket kan ge ytterligare arbetstillfällen lokalt, säger Maria Khorsand, vd för SOS Alarm.

Youcall Sverige AB är ett av de ledande kontaktcenterföretagen inom telefoni på distans och kundtjänst med kunduppdrag över hela Sverige.

– Det är spännande att SOS Alarm ser Youcall som ett bolag de vill investera i och vidareutveckla. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att hitta synergier och att vi med gemensamma krafter kan lyfta Youcall som dotterbolag ytterligare, säger Anneli Olovsson, vd för Youcall Sverige.

Youcall ägdes tidigare av SOS Alarm till 70 procent och av Piteå kommun genom Piteå Näringsfastigheter AB till 30 procent. Youcall sköter bland annat informationsnumret 113 13 åt SOS Alarm. Idag har företaget cirka 80 anställda med kompetenser inom kundtjänst, svarstjänst, jour, felanmälan, support och gåvoservice.

Läs nyheten i sin helhet hos dessa medier:
Piteå-Tidningen
Affärer i Norr